Váltás az eredeti grafikus változatra

Szelektív hulladék begyűjtés


A hulladékgyűjtő szigetek kialakításával lehetővé válik a szelektív hulladékgyűjtés. A szelektív hulladékgyűjtés során elkülönítve gyűjtjük a felhalmozódott üveg, műanyag, és papír hulladékot. Kérjük ezekbe a tárolókba más szemetet (ételmaradék,  zsíros, olajos, nem kitisztított flakon, cd lemez, hungarocell, stb.) ne dobjanak!

Figyelem! Társaságunk az ürítés során csak a kihelyezett tárolókat üríti. Mellé helyezett egyéb hulladékot, zsákokat stb. nem szállítunk el, annak eltakarítása az ingatlan tulajdonosának, vagy a lakóközösségek feladata!

2014 évig szerződött településeinken 101 db szelektív hulladékgyűjtő szigetet működtetünk.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2018. évben községük családi házas övezetében a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést az eddigiekben megszokott heti rendszeres háztartási vegyes hulladékszállítás mellett, havi rendszerességgel, egy alkalommal külön-külön zsákokba gyűjtve szállítjuk el.

A házhoz menő gyűjtés pontos időpontjait az alábbi táblázatokban találja meg.

A továbbiakban is a felhasznált zsákokkal megegyező darabszámú és színű zsákot helyezünk el a gyűjtéssel egyidejűleg, mint amennyit az ingatlanától az adott napon elszállítunk.

Amennyiben több papír vagy műanyag hulladék keletkezik a háztartásban, és azt átlátszó zsákban a meghirdetett gyűjtési napokon az erre rendszeresített zsákok mellé kihelyezik, a szolgáltató azt is elszállítja.

Papírhulladék gyűjtése: kék színű zsákban történik, melybe maximum 25 kg papír helyezhető el.

A kék színű zsákokba újságpapír, prospektus és egyéb csomagolópapír, valamint kartonpapír gyűjthető.

Az elkülönítetten gyűjtött papír csomagolási hulladék nem lehet olajos, zsíros vagy egyéb élelmiszerrel szennyezett!

Műanyaghulladék és fém italos doboz gyűjtése: sárga színű zsákban történik, melybe maximum 20 kg műanyaghulladék helyezhető el.

A sárga színű zsákokban

  • üdítős, ásványvizes PET palackok, kozmetikai és tisztítószeres flakonok,
  • tejes, illetve gyümölcsleves dobozok (többrétegű csomagolóanyagok),
  • fóliák, bevásárló szatyrok, zacskók gyűjthetők.
  • fém italos doboz helyezhető el.

Kérjük, hogy az újrahasznosítható anyagokat a jelzett szállítási napot megelőző este, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 6 óráig szíveskedjenek az ingatlanjaik elé kihelyezni.

Kérjük továbbá, hogy a kék illetve sárga gyűjtőzsákokba csak a fent felsorolt anyagokat szíveskedjenek elhelyezni. A kommunális hulladék ezekbe a zsákokba nem helyezhető (amennyiben kommunális hulladékot tartalmaz, nem szállítjuk el), azt változatlan módon és a már megszokott időben szállítjuk el.A 2019 évi hulladéknaptárak az alábbi linken érhetőek el :

2019 hulladéknaptárakÜgyfélszolgálatunk a 34/600-700 telefonszámon, vagy az ugyfelszolgalat@vvhulladekkezelo.hu e-mail címen érhető el.

Köszönjük együttműködését, tegyünk együtt a tisztább környezetért!
NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

2800 Tatabánya, Fő tér 18/E

Tel.: 34 / 600-700